ΑΘΗΝΑ
06:07
|
25.04.2024
Η ηλεκτρική ενέργεια που παρήχθη κατά την περίοδο μειώθηκε σε 3.279 γιγαβάτ ώρες παραγωγής από 5.377.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Ζιμπάμπουε μειώθηκε κατά 39 τοις εκατό τους πρώτους επτά μήνες του έτους, κυρίως λόγω των μειωμένων επιπέδων λειτουργίας στον κύριο υδροηλεκτρικό σταθμό της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μτούλι Ενκούμπε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η ηλεκτρική ενέργεια που παρήχθη κατά την περίοδο μειώθηκε σε 3.279 γιγαβάτ ώρες παραγωγής από 5.377 γιγαβάτ ώρες σε σχέση με το περυσινό έτος.

Η Ζιμπάμπουε αντιμετωπίζει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας εδώ και χρόνια, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε περαιτέρω από την ξηρασία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη χαμηλή στάθμη του νερού στο φράγμα Καρίμπα, θέτοντας σε κίνδυνο την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας σε έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

Η Κίνα χρηματοδοτεί τα περισσότερα από τα έργα παραγωγής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Καρίμπα κατά 300 μεγαβάτ με κόστος 535 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Με μέγιστη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας 1.700 μεγαβάτ, η αφρικανική χώρα της παράγει μόνο περίπου 1.000 μεγαβάτ και πρέπει να καλύψει το έλλειμμα μέσω εισαγωγών από την περιοχή.

Πηγές: Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα