ΑΘΗΝΑ
02:29
|
20.04.2024
Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και δύο παιδιά τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη βόμβας που πυροδοτήθηκε σε σπίτι στην επαρχία Ουρουζγκάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και δύο παιδιά τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη βόμβας που φέρεται να πυροδοτήθηκε από μαχητές Ταλιμπάν σε ένα σπίτι στη νότια επαρχία Ουρουζγκάν του Αφγανιστάν το Σάββατο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης την Κυριακή.

Τα τραυματισμένα παιδιά ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταφέρθηκαν σε περιφερειακό νοσοκομείο στη γειτονική Κανταχάρ νωρίς την Κυριακή για θεραπεία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Αχμάντ Σαχ Σαχίλ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Οι Αφγανοί άμαχοι συνεχίζουν να υφίστανται τις ένοπλες συγκρούσεις καθώς περισσότεροι από 1.280 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 2.170 άλλοι τραυματίστηκαν λόγω των μαχών στη χώρα τους πρώτους έξι μήνες του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA).

Η αποστολή απέδωσε το 58% των αμάχων στους Ταλιμπάν και σε άλλες ομάδες ανταρτών οι οποίες αυτονομήθηκαν μετά την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ισλαμιστικής οργάνωσης με την κυβέρνηση της χώρας με απώτερο σκοπό την ειρήνευση.

Πηγές: Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα