ΑΘΗΝΑ
16:22
|
23.04.2024
Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν φαίνεται να κράτησε για πολύ, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνίας.

Η πλευρά της Αρμενίας κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της κατάπαυση του πυρός, ισχυρίζοντας ότι εξαπέλυσε επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Ο εχθρός εκτόξευσε οβίδες με βόρεια κατεύθυνση από τις 00:04 έως τις 02:45 και ρουκέτες με νότια κατεύθυνση από τις 02:20 έως τις 02:45» έγραψε με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν.

Το Αζερμπαϊτζάν, απο την άλλη, κατηγορεί την Αρμενία ότι προέβη σε βομβαρδισμούς αζέρικων θέσεων.

«Παρά την ανακοίνωση της νέας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στις 12 της 18ης Οκτωβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας παραβίασαν κατάφωρα, για μια ακόμα φορά, τη συμφωνία. Τη νύχτα, ο εχθρός εκτόξευσε όλμους και βλήματα πυροβολικού στην περιοχή του Τζαμπραγίλ, καθώς και στα απελευθερωμένα χωριά του ποταμού Αράς. Δεν υπάρχουν απώλειες στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Οι δυνάμεις έλαβαν επαρκή άμεσα μέτρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αζερικού υπουργείου Άμυνας.

Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών είχαν ανακοινώσει την απόφαση για κατάπαυση του πυρός αργά το Σάββατο, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα παρόμοιες δηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα