ΑΘΗΝΑ
12:11
|
18.04.2024
Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που μέλη του στρατεύματος δέχονται ισχυρό πλήγμα από φυσικές καταστροφές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια κατολίσθηση νωρίς την Κυριακή στην κεντρική επαρχία Κουάνγκ Τρι του Βιετνάμ άφησε τουλάχιστον 22 άτομα, ανάμεσά τους στρατιώτες και αξιωματικούς να αγνοούνται, ανέφερε η κυβέρνηση, σε αυτό που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική απώλεια σε περίοδο ειρήνης, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τις χειρότερες πλημμύρες της εδώ και χρόνια.

Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που μέλη του στρατεύματος δέχονται ισχυρό πλήγμα από φυσικές καταστροφές. Την Πέμπτη, τα πτώματα 13 στρατιωτών και αξιωματούχων βρέθηκαν μετά από κατολίσθηση στην επαρχία Θουά Τιέν Χουέ. Είχαν σταλεί για να σώσουν άλλους που είχαν παγιδευτεί όταν μια κατολίσθηση έπληξε εργοστάσιο υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις από τις αρχές Οκτωβρίου προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης που έχουν σκοτώσει περισσότερους από 70 ανθρώπους στο κεντρικό Βιετνάμ, ενώ αναμένεται ισχυρότερη βροχή τις επόμενες ημέρες.

“Δεν έχουμε χάσει ποτέ τόσα μέλη του στρατού, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών και υψηλών αξιωματούχων, σε φυσικές καταστροφές”, δήλωσε η κυβέρνηση του κράτους της Νοτιοανατολικής Ασίας σε δημοσίευση στο Facebook.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Κυριακή ότι τα ποτάμια στην επαρχία Κουάνγκ Τρι αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα νερού σε πάνω από 20 χρόνια.

Πηγές: Reuters, Vietnam News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα