ΑΘΗΝΑ
17:26
|
20.04.2024

Άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία συγκεντρώνονται σήμερα Κυριακή σε μια επίδειξη αλληλεγγύης στη μνήμη του δολοφονημένου καθηγητή Ιστορίας. Σαμουελ Πατί, μετά τον αποκεφαλισμό του έξω […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία συγκεντρώνονται σήμερα Κυριακή σε μια επίδειξη αλληλεγγύης στη μνήμη του δολοφονημένου καθηγητή Ιστορίας. Σαμουελ Πατί, μετά τον αποκεφαλισμό του έξω από το σχολείο που δίδασκε, από 18χρονο τζιχαντιστή, ο οποίος θεώρησε προσβλητικά την χρήση σκίτσων του Μωάμεθ από τον εκπαιδευτικό.

Η δολοφονία του καθηγητή ιστορίας Σαμουέλ Πατί σε προάστιο του Παρισιού την Παρασκευή προκάλεσε οργή στη Γαλλία και ξύπνησε του κύματος ισλαμικής βίας του 2015 που προκλήθηκε από καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν από το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

“Είναι απολύτως σημαντικό να δείξουμε την κινητοποίησή μας και την αλληλεγγύη μας, την εθνική μας συνοχή”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, καλώντας “όλους (να) υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς”.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, παραδοσιακός χώρο διαμαρτυριών, όπου περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν το 2015 μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo.

Το Σάββατο, εκατοντάδες μαθητές, δάσκαλοι και γονείς πλημμύρισαν στο σχολείο του Πάτι για να εναποθέσουν λευκά τριαντάφυλλα στη μνήμη του.

Πηγές France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα