ΑΘΗΝΑ
04:38
|
03.05.2024
Από τον συνολικό αριθμό υπόπτων, 180 άτομα βρίσκονται ήδη σήμερα στη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία ετοιμάζεται να απελάσει 231 αλλοδαπούς βάση κυβερνητικής λίστας παρακολούθησης υπόπτων για εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, ανέφερε πηγή της ένωσης αστυνομικών την Κυριακή, δύο μέρες μετά τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή από έναν τσετσενικής καταγωγής ισλαμιστή που φαίνεται πως διατηρούσε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, υπεύθυνο για την απέλαση αλλοδαπών, δεν ήταν διαθέσιμο να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, οι οποίες είχαν αρχικά αναφερθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Η Γαλλία ορίζει τους εξτρεμιστές ως “ανθρώπους που, που συμμετέχοντας σε μια διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης, και είναι πιθανό να θέλουν να πάνε στο εξωτερικό για να ενταχθούν σε τρομοκρατικές ομάδες ή να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές δραστηριότητες”.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν δέχεται τις τελευταίες ώρες ισχυρές πιέσεις από συντηρητικά και ακροδεξιά κόμματα για να πάρει αυστηρότερη στάση έναντι των υπηκόων που θεωρείται ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια.

Από τον συνολικό αριθμό υπόπτων, 180 άτομα βρίσκονται σήμερα στη φυλακή και 51 αναμένεται να συλληφθούν τις επόμενες ώρες, ανέφερε η πηγή της αστυνομικής ένωσης.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα