ΑΘΗΝΑ
02:51
|
19.04.2024
Η Ιταλία ενέκρινε ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας στον προϋπολογισμό της για το 2021
FILE PHOTO: Empty tables are seen outside a restaurant in Rome as the country tightens regulations in an effort to control rising COVID-19 infections, Rome, Italy, October 14, 2020. REUTERS/Remo Casilli/File Photo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία ενέκρινε ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας στον προϋπολογισμό της για το 2021 ώστε να αναχαιτίσει την ύφεση που προκλήθηκε από την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικού παράγοντα ,σήμερα το απόγευμα, κατόπιν συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Συνολικά τα μέτρα το 2021 θα ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα από 39 δισεκατομμύρια ευρώ (45,70 δισεκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ επιχορηγήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγραψε ο υπουργός Οικονομίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι στη σελίδα του στο Facebook.

https://www.facebook.com/roberto.gualtieri.eu/posts/3521084431292138

Ο κυβερνών συνασπισμός, με επικεφαλής το λαϊκιστικό Κίνημα 5 Αστέρων και το κεντροαριστερό κόμμα PD, συμφώνησε σε μια προκαταρκτική εκδοχή του προϋπολογισμού, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, αφήνοντας τις τελικές λεπτομέρειες να διαμορφωθούν εν καιρώ.

Μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, η Ιταλία αναμένεται να κλείσει το φετινό έτος με οικονομική συρρίκνωση 9% και πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα που αντιστοιχεί στο 10,8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα το έλλειμμα της Ιταλίας το επόμενο έτος να διαμορφωθεί στο 7%, από την αρχική πρόβλεψη του 5,7% τον Απρίλιο, αντανακλώντας τις πρόσθετες δαπάνες.

Η Ιταλία αναμένει οικονομική ανάπτυξη 6% για το 2021.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα