ΑΘΗΝΑ
02:58
|
25.04.2024
Παράνομες ένοπλες συμμορίες όπως οι Caparros, η Gulf Clan και γκρούπες ένοπλων ακροδεξιών έχουν διαπράξει εγκλήματα στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα ένοπλου άνδρα το Σάββατο σκότωσε τον κοινωνικό ηγέτη της Κολομβίας Ζαίρο Πουλγκαρίν, ο οποίος ήταν συνδικαλιστής αγρότης και υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δράσης του χωριού Τεροσίτο, στην περιφέρεια της Αντιόχεια.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι επιτιθέμενοι επιτέθηκαν στον Πουλγκαρίν με μαχαιρώνοντάς τον και πυροβολώντας τον μέχρι να σκοτωθεί. Το σώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην πόλη της Μοντερία, πρωτεύουσα της γειτονικής περιφέρειας Κόρντομπα.

Αρκετές παράνομες ένοπλες συμμορίες όπως οι Caparros, η Συμμορία του Κόλπου (Gulf Clan), αλλά και γκρούπες ένοπλων ακροδεξιών αντίθετων στην ειρηνευτική συμφωνία του 2016, μεταξύ άλλων, έχουν διαπράξει εγκλήματα σε αυτήν την περιοχή.

Εκτός των πρώην μαχητών του FARC στο στόχαστρο βρίσκονται κοινωνικοί ακτιβιστές, όπως συνδικαλιστές, ηγέτες αγροτικών κινημάτων, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

“Οι σφαγές φαίνεται να μην έχουν τέλος στην Κολομβία. Ήδη 234 υπογράφοντες ειρήνη δολοφονήθηκαν υπό το νωχελικό και ατάραχο βλέμμα της κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε”, ανέφερε το κόμμα της Κοινής Ενναλακτικής Επαναστατικής Δύναμης (FARC), πολιτικός διάδοχος του ένοπλου κινήματος FARC.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα