ΑΘΗΝΑ
16:18
|
02.07.2024
To διάσημο ουγγρικό εστιατόριο Costes διοργάνωσε εκδηλώσεις με φαγητό στον τροχό Ferris του λούνα παρκ Budapest Eye.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χτυπημένος από την κατακόρυφη πτώση του κύκλου εργασιών μετά την εξαφάνιση ξένων τουριστών, το βραβευμένο με αστέρι Michelin ουγγρικό εστιατόριο Costes διοργάνωσε εκδηλώσεις με φαγητό και θέα στον ορίζοντα στον τροχό Ferris του λούνα παρκ Budapest Eye της Βουδαπέστης για να τονώσει τις πωλήσεις εν μέσω κορονοϊού.

Ο ιδιοκτήτης Κάρολι Γκερεντάι είπε ότι ο κύκλος εργασιών σε ένα από τα εστιατόρια που άνοιξε ξανά είναι περίπου το ένα δέκατο των επιπέδων πριν από την καραντίνα, αναγκάζοντάς τον να αναζητήσει νέους τρόπους για να κάνει επιχειρήσεις.

“Τώρα που δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ούτε στον τροχό ούτε στο εστιατόριο επειδή δεν υπάρχουν τουρίστες, προέκυψε η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό”, είπε για την εκδήλωση στο αξιοθέατο της κεντρικής Βουδαπέστης.

Από την Κυριακή, η Ουγγαρία είχε αναφέρει 46.290 περιπτώσεις κορονοϊού Covid-19 με 1.142 θανάτους και η οικονομία κατευθύνεται προς συρρίκνωση 5-7% φέτος.

Τα εισιτήρια για τη νέα εμπειρία φαγητού του Costes κοστίζουν έως και 48.000 φιορίνια (154,40 $) το καθένα για ένα γεύμα τεσσάρων πιάτων και εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες μέρες, δήλωσε ο Γκερεντάι, καθώς οι εύποροι τοπικοί πελάτες αναζήτησαν μια σπάνια απόδραση από τους περιορισμούς του κορονοϊού.

Ο ιδιοκτήτη δήλωσε πως σκοπεύει να επαναλάβει το γεγονός σε τακτικότερη βάση από την άνοιξη.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα