ΑΘΗΝΑ
17:30
|
25.04.2024
Η ισραηλινή αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, πέταξε στο Μπαχρέιν την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ισραηλινή αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ,  Στίβεν Μνουσίν, επιβιβάστηκε στην πτήση της El Al Israel Airlines προς τη Μανάμα του Μπαχρέιν, σήμερα την Κυριακή για να επισημοποιήσει τις νεοσύστατες σχέσεις και να διευρύνει τη συνεργασία στον Κόλπο, την οποία η Ουάσιγκτον βλέπει ως προπύργιο έναντι του Ιράν και πιθανή φλέβα χρυσού για την οικονομία της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ.

Το Μπαχρέιν ακολούθησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησε τον περασμένο μήνα να εξομαλύνει τους δεσμούς με το Ισραήλ, αφήνοντας έκπληκτους τους Παλαιστινίους, οι οποίοι έκαναν λόγο για “πισώπλατη μαχαιριά” κατά του παλαιστινιακού αγώνα για δικό τους κράτος.

Το γραφείο του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι η αποστολή επιδιώκει “διευρυμένη οικονομική συνεργασία” μεταξύ Ισραήλ, Μπαχρέιν και ΗΑΕ.

Σε τελετή με τον Μνουσίν στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, ο απεσταλμένος της Μέσης Ανατολής των ΗΠΑ Άβι Μπέρκοβιτς δήλωσε ότι το Ισραήλ και το Μπαχρέιν θα υπογράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν “προωθώντας τον τουρισμό και τις τραπεζικές και διπλωματικές σχέσεις”.

Μιλώντας επίσης στην τελετή του αεροδρομίου, ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μέιρ Μπέν Σαμπάτ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε τομείς όπως τα χρηματοπιστωτικά και η αεροπορία.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα