ΑΘΗΝΑ
11:26
|
03.12.2022
Το Ισραήλ και το Μπαχρέιν υπέγραψαν συμφωνία για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων στην πρωτεύουσα του βασιλείου, Μανάμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ και το Μπαχρέιν υπέγραψαν συμφωνία για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων στην Μανάμα σήμερα Κυριακή, ένα μήνα μετά από μια ιστορική τελετή στον Λευκό Οίκο.

Το “κοινό ανακοινωθέν για τη δημιουργία ειρηνικών και διπλωματικών σχέσεων” είναι μια ενδιάμεση συμφωνία για την πορεία προς μια ολοκληρωμένη ειρηνευτική συνθήκη, ανοίγοντας το δρόμο για τις δύο χώρες να ανοίξουν πρεσβείες και να υπογράψουν περισσότερες συμφωνίες συνεργασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουσίν και ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Άβι Μπέρκοβιτς συμμετείχαν στην υπογραφή μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ.

Αξιωματούχοι του Ισραήλ και του Μπαχρέιν διεξήγαγαν συνομιλίες για αρκετές ώρες και υπέγραψαν οκτώ μνημόνια συμφωνίας (ΜΣ) για τις θεωρήσεις εισόδου (visa), το εμπόριο, τη γεωργία, τις επενδύσεις, τις απευθείας τo χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις επενδύσεις.

Λίγα λεπτά μετά την τελετή υπογραφής, ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ παρέδωσε στον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν διπλωματικό σημείωμα με επίσημο αίτημα για άνοιγμα ισραηλινής πρεσβείας στο Μανάμα.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα