ΑΘΗΝΑ
02:21
|
27.04.2024
Η Τσεχία έχει την χειρότερη αναλογία στην κατάταξη της ΕΕ σε κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τσεχική αστυνομία δήλωσε ότι χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού κατά τη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πράγα ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα που θεσπίστηκαν για την αναστολή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Χιλιάδες διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων “ριζοσπαστικών” οπαδών του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στην ιστορική πλατεία της Παλιάς Πόλης της πρωτεύουσας για να ζητήσουν την παραίτηση του νέου υπουργού Υγείας, Ρόμαν Πρίμουλα, που θεωρούν πως βρίσκεται πίσω από τους περιορισμούς.

Η αστυνομία είπε ότι συνέλαβε περίπου 50 άτομα πριν από τη διαδήλωση και κατέσχεσε πυροτεχνήματα, σιδερογροθιές, τηλεσκοπικά μπαστούνια και πυροβόλα όπλα. Οι αρχές ισχυρίστηκαν δια στόματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, Τόμας Λερτς, ότι προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος αφού προηγήθηκε αναίτια επίθεση από “φανατικούς οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων”.

Από την άλλη πλευρά, διαδηλωτές δήλωσαν στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP πως ο υπουργός Υγείας “δεν δέχεται την αντίθετη άποψη”.

Η Τσεχία έχει αυτή τη στιγμή την χειρότερη αναλογία στην κατάταξη της ΕΕ σε κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό covid-19 ανά 100.000 κατοίκους. Την Παρασκευή, το η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων ανθρώπων σημείωσε νέο ρεκόρ ημερησίων λοιμώξεων με 11.105 κρούσματα.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που θεσπίστηκαν πριν λίγες ημέρες είναι το κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ και των κλαμπ σε όλη την Τσεχία, όπως και η απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και στις στάσεις των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα