ΑΘΗΝΑ
01:23
|
19.04.2024
Η βρετανική οικονομία κατέγραψε απώλειες της τάξης του 20% στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, προειδοποίησε σε δραματικό τόνο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υπεισέρχεται σε μια περίοδο “ανεπανάληπτης οινομικής αβεβαιότητας”.

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 20% στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του lockdown, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες απ’ όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη.

Οι εκτιμήσεις του κ. Μπέιλι γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της Covid-19 αυστηροποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διοικτής της Τράπεζας της Αγγλίας προειδοποίησε ότι για τους επόμενους μήνες οι ρυθμοί ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας θα είναι χαμηλότεροι των προσδοκομένων, με το ποσοστό συρρίκνωσης να αγγίζει το 10% σε σύγκριση με το κλείσιμο του 2019.

“Εννοείται ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από την επιστροφή του κορονοϊού. Αυτήν τη στιγμή φαντάζει πιο πιθανό οι καμπύλες της οικονομίας να χειροτερέψουν, παρά να βελτιωθούν”, σχολίασε ο κ. Μπέιλι σε τηλεδιάσκεψη του Group of Thirty (Ομάδα των Τριάντα) για την πολιτική των τραπεζών εν μέσω Covid-19.

Η δική του πρόταση προς τους άλλους ισχυρούς τραπεζίτες είναι η επιθετική προσέγγιση και όχι η συντηριτική διαχείριση της κρίσης, δεδομένου ότι η περίοδος της οικονομικής αβεβαιότητας θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα