ΑΘΗΝΑ
09:52
|
02.05.2024

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι η χώρα πρόκειται να τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού για τον νέο κορονοϊό, το οποίο δεν διαφέρει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι η χώρα πρόκειται να τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού για τον νέο κορονοϊό, το οποίο δεν διαφέρει σε τίποτα από την κατάσταση του lockdown που είχε εφαρμοστεί την άνοιξη.

Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να τεθεί ολόκληρη η χώρα στο επίπεδο πέντε των περιοριστικών μέτρων από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ελπίδα να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων. Οι περιορισμοί θα διαρκέσουν για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, αλλά θα αναθεωρούνται κάθε τέσσερις εβδομάδες, όπως μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ιρλανδίας, RTÉ.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στις συναθροίσεις θα είναι παρόμοιοι με εκείνους του Μαρτίου και του Απριλίου. Ωστόσο, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Δεν θα διακοπούν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις αλλά και οι οικοδομικές εργασίες. Η βόλτα και η φυσική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται μαζί με ένα ακόμη άτομο από το ίδιο σπίτι και σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων.

Τα εμπορικά καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και άλλα απαραίτητα αγαθά θα κλείσουν. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παρέχουν μόνο υπηρεσίες takeaway και διανομή κατ’ οίκον.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιρλανδία έχει φτάσει στα 50.993 και μέχρι στιγμής 1.031 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα