ΑΘΗΝΑ
16:40
|
19.01.2022

Διαδηλωτές κατά της αστυνομικής βίας στη Νιγηρία πραγματοποίησαν έφοδο σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Μπενίν και απελευθέρωσαν έως και 200 κρατούμενους. Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές κατά της αστυνομικής βίας στη Νιγηρία πραγματοποίησαν έφοδο σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Μπενίν και απελευθέρωσαν έως και 200 κρατούμενους.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταγράψει δεκάδες κρατούμενους να πηδούν τους φράχτες των φυλακών στο νότιο τμήμα της αφρικανικής χώρας και να τρέχουν στους δρόμους. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν ακόμα αναφέρει κάτι για θύματα ή τραυματίες κατά τη διάρκεια της μαζικής απόδρασης.  

Ομάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν επίσης εναντίον αστυνομικών τμημάτων και οχημάτων της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Νιγηρίας.


Το κύμα διαμαρτυρίας ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες με αφορμή την συστηματική και αναίτια χρήση βίας από ειδική ομάδα της νιγηριανής αστυνομίας, γνωστή ως SARS. Η κυβέρνηση της Νιγηρίας αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διάλυση της εν λόγω αστυνομικής δύναμης, αλλά οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται. Εκτός από την αστυνομική βία ο κόσμος της Νιγηρίας καταγγέλλει την κρατική διαφθορά και ζητεί να μπει σε αυτήν ένα τέλος.

Σ’ αντίποινα για την εισβολή των διαδηλωτών στις φυλακές του Μπενίν η τοπική κυβέρνηση επέβαλε 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα