ΑΘΗΝΑ
12:44
|
26.04.2024

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε τον λοιμωξιολόγο, Άντονι Φάουτσι, “καταστροφή” και επιχείρησε να καθησυχάσει αλλά και να διαβεβαιώσει το προεκλογικό του επιτελείο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε τον λοιμωξιολόγο, Άντονι Φάουτσι, “καταστροφή” και επιχείρησε να καθησυχάσει αλλά και να διαβεβαιώσει το προεκλογικό του επιτελείο ότι μπορεί ακόμη να κερδίσει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κόντρα στις προβλέψεις όλων των δημοσκοπήσεων.  

Σε τηλεδιάσκεψη με μέλη του προεκλογικού επιτελείου, την οποία παρακολούθησαν και δημοσιογράφοι, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε: “O Φάουτσι είναι μια καταστροφή. Αν τον είχα ακούσει θα είχαμε σήμερα 500.000 θανάτους”. Τραμπ και Φάουτσι διαφωνούν στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας σχεδόν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης. Οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν περαιτέρω όταν ο επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, βγήκε σε συνέντευξη στο δίκτυο CBS δηλώνοντας ότι δεν εξεπλάγη που ο Αμερικανός πρόεδρος προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος πρόκειται να παραστεί σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αριζόνα, δήλωσε ότι ο αμερικανικός λαός έχει κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. “Ο κόσμος λέει: ‘Ας είναι. Απλά αφήστε μας στην ησυχία μας’. Έχουν κουραστεί από αυτό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους… Ο Φάουτσι είναι ένας καλός τύπος. Βρίσκεται εδώ, εδώ και 500 χρόνια”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ίδιος υπονόησε μάλιστα ότι απέφυγε να απολύσει τον Φάουτσι λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια ενέργεια.

Ο 79χρονος Άντονι Φάουτσι είναι ένας από τους επιφανέστερους επιστήμονες στις ΗΠΑ και έχει υπηρετήσει υπό Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς προέδρους. Διατελεί πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών από το 1984.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα