ΑΘΗΝΑ
17:32
|
26.04.2024
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν την Κυριακή στην πόλη του Καράτσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν την Κυριακή στην πόλη του Καράτσι στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που σκοπό έχει την εκδίωξη του πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ίμρα Καν, τον οποίο κατηγορούν ότι εγκαταστάθηκε από τον στρατό στις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του 2018 και ότι οδηγεί τη χώρα σε οικονομική καταστροφή.

Επτά μεγάλα κόμματα και είκοσι πέντε μικρότερα της αντιπολίτευσης δημιούργησαν μια κοινή πλατφόρμα που ονομάζεται Δημοκρατικό Κίνημα Όλων των Κομμάτων (APDM) τον περασμένο μήνα για να προωθήσουν περαιτέρω το κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση.

“Έχετε αρπάξει θέσεις εργασίας από άτομα. Έχετε πάρει δύο φορές την ημέρα φαγητό από τον λαό”, δήλωσε η ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μαριάμ Ναουάζ, κόρη και η πολιτικός κληρονόμος του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, για τον Καν, κατά τη διάρκεια του συλαλλητηρίου, το οποίο συγκέντρωσε όλο και περισσότερα πλήθη στη δεύτερη τέτοια συγκέντρωση μέσα σε τρεις ημέρες.

Οι διαμαρτυρίες έρχονται καθώς η οικονομία της χώρας, η οποία είχε ήδη εισέλθει σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης πριν από την παγκόσμια πανδημία, στενάζει από τον υψηλό πληθωρισμό και την όλο μεγαλύτερη ύφεση.

Η διαδήλωση στο Καράτσι ακολούθησε διαμαρτυρία της συμμαχίας στην περιοχή της ανατολικής Γκουχρανχουάλα, την Παρασκευή, η οποία ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση εναντίον του Χαν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Ο στρατός, ο οποίος αρνείται την ανάμιξη σε οποιαδήποτε πολιτική ή εκλογική παρανομία, δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί συγκεκριμένα στις κατηγορίες της Σαρίφ.

Ο Καν, που ήρθε στην εξουσία σε μια πλατφόρμα κατά της διαφθοράς, αρνείται ότι ο στρατός τον βοήθησε να κερδίσει. Οι επόμενες γενικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για το 2023.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα