ΑΘΗΝΑ
09:04
|
19.04.2024

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ανώτατος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Σαέμπ Ερεκάτ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19 στις 8 Οκτωβρίου. Οι θεράποντες ιατροί του στο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ανώτατος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Σαέμπ Ερεκάτ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19 στις 8 Οκτωβρίου.

Οι θεράποντες ιατροί του στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ, όπου νοσηλεύεται από χθες Κυριακή, δήλωσαν ότι ο Σαέμπ Ερεκάτ έχει τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα. Αρχικά οι ιατροί χαρακτήρισαν την κατάσταση της υγείας του “σοβαρή, αλλά σταθερή”. Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας σε νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν τόνισαν ότι είναι πλέον “κρίσιμη”.

Ο 65χρονος επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστίνιων μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ από την Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης. “Λόγω αναπνευστικών δυσκολιών έχει τεθεί σε τεχνητό κώμα και η αναπνοή του υποστηρίζεται από αναπνευστήρα”, αναφέρει η ανακοίνωση του ιατρικού κέντρου και διευκρινίζει ότι ο κ. Ερεκάτ έχει προσβληθεί από βακτηριακή λοίμωξη.

Ο Σαέμπ Ερεκάτ είναι ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και ο επικεφαλής διαπραγματευτής των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ για περισσότερες από δύο δεκαετίες.  

Ο αδελφός του κ. Ερεκάτ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP): “Η κατάστασή του δεν είναι καλή”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα