ΑΘΗΝΑ
22:17
|
24.04.2024
O Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που στέλνει τις τελευταίες ώρες η Θεσσαλονίκη από το “μέτωπο” των αυξημένων κρουσμάτων του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για τη διερεύνηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα εξετάστηκαν σήμερα στην τακτική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας.

Στην εισήγησή του, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή.

Εκτός από τηv Αττική, οι περιοχές που βρίσκονται στο “επίπεδο 3” σύμφωνα με το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, είναι η Αχαΐα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Πέλλα, το Ηράκλειο, η Θήρα, η Σάμος, η Μυτιλήνη κι η Ζάκυνθος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα