ΑΘΗΝΑ
11:24
|
25.04.2024

Η περιορισμένη περιβαλλοντική ζημιά που προκαλεί από το περασμένο Σάββατο η διαρροή πετρελαίου στην ρωσική αυτόνομη περιοχή Νενέτσκι του Βορείου Πόλου προκάλεσε σήμερα την απόφαση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η περιορισμένη περιβαλλοντική ζημιά που προκαλεί από το περασμένο Σάββατο η διαρροή πετρελαίου στην ρωσική αυτόνομη περιοχή Νενέτσκι του Βορείου Πόλου προκάλεσε σήμερα την απόφαση των τοπικών αρχών να κηρύξουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα.

Η διαρροή σημειώθηκε στην περιοχή των κοιτασμάτων Χαριαγκίνσκι το Σάββατο όταν αποσυμπιέστηκε, στη διάρκεια τεχνικών εργασιών, κοντά στον ποταμό Κόλβα ανεργός αγωγός “μαύρου χρυσού”.

Η έκταση του εδάφους στην οποία διέρρευσε το πετρέλαιο είναι μικρή καθώς καταλαμβάνει περιοχή περίπου 25 τ.μ. Ωστόσο υπήρξε και μια περιορισμένης έκτασης κηλίδα στον ποταμό Κόλβα, το μέγεθος της οποίας δεν αναφέρεται.

Στο σημείο του συμβάντος έχουν ξεκινήσει εντατικές εργασίες συνεργεία καθαρισμού της οργάνωσης «Πριρόντα» (Φύση) και της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil-komi.

Το γραφείο τύπου του τοπικού παραρτήματος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Δημοκρατίας Κόμι ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσει πετρέλαιο στον ταμιευτήρα νερού της πολύς Ουσίνσκ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα