ΑΘΗΝΑ
00:12
|
25.04.2024

Την αφαίρεση του ονόματος του Σουδάν από τη “μαύρη λίστα” τρομοκρατίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δίνοντας τέλος σε μαραθώνια παζάρια […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αφαίρεση του ονόματος του Σουδάν από τη “μαύρη λίστα” τρομοκρατίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δίνοντας τέλος σε μαραθώνια παζάρια αρκετών μηνών.

«ΣΠΟΥΔΑΙΑ νέα! Η νέα κυβέρνηση του Σουδάν, που κάνει τρομερή πρόοδο, συμφώνησε να πληρώσει 335 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για θύματα τρομοκρατίας και των οικογενειών τους. Μόλις καταβληθούν, θα βγάλω το Σουδάν από τη Λίστα Κρατικών Χορηγών Τρομοκρατίας. Επιτέλους, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον αμερικναικό λαό και ένα ΜΕΓΑΛΟ βήμα για το Σουδάν!» ανέφερε επί λέξη ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η εξέλιξη δρομολογείται με αντάλλαγμα την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 335 εκατομμυρίων δολαρίων σε Αμερικανούς και τους συγγενείς τους που έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα το 1998 κατά τη διάρκεια πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στις αμερικάνικες πρεσβείες σε Κένυα και Τανζανία.

Είναι ενδιαφέρον πως το Σουδάν προτίμησε να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις με τις ΗΠΑ καταβάλλοντας τεράστιες αποζημιώσεις (για τα δεδομένα των εγχώριων οικονομικών) παρά να προχωρήσει (τουλάχιστον άμεσα…) σε σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, όπως έχουν ήδη κάνει τέσσερα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτος και Ιορδανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα