ΑΘΗΝΑ
05:35
|
26.04.2024
Ο Ζουέλι Εμκίζε ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός τους διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νοτιοαφρικανός υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ μέσω ανάρτησής του στο twitter, ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, δύο ημέρες αφού η χώρα του ξεπέρασε το όριο των 700.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο Εμκίζε που είναι γιατρός -όπως και η σύζυγός του- είναι ο πέμπτος υπουργός της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής που προσβάλλεται από τον κορονοϊό καθώς προηγήθηκαν οι υπουργοί Εμπορίου, Εργασίας, Ορυκτών Πόρων και Άμυνας.

“Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες ότι το απόγευμα η σύζυγός μου και εγώ ενημερωθήκαμε ότι τα τεστ στα οποία υποβληθήκαμε έδειξαν πως είμαστε θετικοί στον κορωνοϊό”, ανέφερε ο Εμκίζε στην ανάρτησή του εξηγώντας πως αποφάσισε να εξεταστεί διότι την προηγουμένη αισθανόταν “αφύσικη εξάντληση” και “ανορεξία”.

Ο υπουργός, που έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του, διευκρίνισε πως ήρθε σε επαφή την τελευταία εβδομάδα με κάποια μέλη της οικογένειάς του και της ομάδας του στο υπουργείο Υγείας, τα οποία ενημερώθηκαν ήδη για την εξέλιξη.

“Τους συμβούλεψα να τεθούν αμέσως σε απομόνωση στα σπίτια τους και να υποβληθούν σε εξετάσεις”, διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού στη Νότια Αφρική (2%) παρέμενε κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα πολύ πιο κάτω από εκείνον που επικρατεί στην υπόλοιπη ήπειρο (7%), σύμφωνα με το αφρικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί στη Νότια Αφρική έχουν πλέον χαλαρώσει, όμως ο Ζουέλι Εμκίζε ζήτησε ξανά, για ακόμη μια φορά, από τους συμπολίτες του να παραμείνουν σε επαγρύπνηση διότι “υπάρχει ο κίνδυνος” να ενσκήψει “δεύτερο κύμα”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα