ΑΘΗΝΑ
21:40
|
27.09.2024

Ρόλο μεσολαβητή για «αποκλιμάκωση» της έντασης στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν με επίκεντρο τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο λίγες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρόλο μεσολαβητή για «αποκλιμάκωση» της έντασης στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν με επίκεντρο τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη.

Αξιωματούχοι σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν πως θα μεταβούν στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο καθώς και άλλους απεσταλμένους της Ομάδας του Μινσκ που απαρτίζουν Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία.

Αν και το Στέιτ Ντηπάρτμεντ δεν εξέδωσε άμεσα σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την συνάντηση της Παρασκευής, ο Αζέρος υπουργός Εξωτερικών, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, επιβεβαίωσε πως θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί επίσης με απεσταλμένους της Ομάδας του Μινσκ.

Στην Ουάσιγκτον φαίνεται πως αναμένεται να μεταβεί και ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών,Ζοχράμπ Μνατσακανιάν, αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα συναντήσεων στην Ουάσινγκτον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα