ΑΘΗΝΑ
22:52
|
26.04.2024

Ο τραπεζικός όμιλος Eurobank δέχεται μαζική επίθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών του web-banking  τις τελευταίες ώρες. Η Eurobank σε ανακοίνωσή της συνιστά προσοχή στους χρήστες καθώς τα στοιχεία […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τραπεζικός όμιλος Eurobank δέχεται μαζική επίθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών του web-banking  τις τελευταίες ώρες. Η Eurobank σε ανακοίνωσή της συνιστά προσοχή στους χρήστες καθώς τα στοιχεία που υποκλέπτονται δημοσιοποιούνται άμεσα από άλλη πλατφόρμα.

Κατά την επίθεση, γνωστή ως phishing attack, οι πελάτες της τράπεζας με το που μπαίνουν στο σύστημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών οδηγούνται σε άλλη σελίδα όπου καταγράφονται και υποκλέπτονται τα στοιχεία τους, όπως προσωπικά δεδομένα  και κωδικοί.

Τι λέει η Eurobank

Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η Cosmote. Η εταιρεία ανίχνευσε μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή αρχείου  που περιελάμβανε στοιχεία, χωρίς ονοματεπώνυμο, των κλήσεων που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν συνδρομητές κινητής το πενθήμερο 1 έως 5/9/2020 και συγκεκριμένα: αριθμό τηλεφώνου, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης και διάρκειά της.

Εμφανίζονταν, επιπλέον, τύπος συσκευής, IMSI, ηλικία, φύλο, ARPU, συντεταγμένες σταθμού βάσης και πρόγραμμα κινητής των συνδρομητών COSMOTE. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για τη βελτιστοποίηση του δικτύου και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα