ΑΘΗΝΑ
20:23
|
26.04.2024
Η Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε διευκρινίσεις από την Αδαμαντία Οικονόμου για την πρότασή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη τοποθετήθηκε απέναντι στην πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου κρίνοντας ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση για τις αναστολές.

H Μαρία Λεπενιώτη αμφισβήτησε ευθέως την πληρότητα και εν τέλει την αξιοπιστία της εισαγγελικής πρότασης για συνολική αναστολή στους κατηγορούμενους.

Έτσι, ζήτησε διευκρινίσεις από την εισαγγελέα της έδρας όσον αφορά στην αγόρευσή της, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες που ακούστηκαν σχετικά με το λευκό ποινικό μητρώο των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζητά να δοθεί εισαγγελική πρόταση ή διευκρινίσεις αναφορικά με τους καταδικασθέντες που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο λόγω πολυετών καθείρξεων, όπως οι δράστες της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος.

Ωστόσο, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, εμφανίζεται αμετακίνητη από την πρότασή της. Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενο έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρότασή της όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της.

Τέλος, η Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε από την εισαγγελέα να αναζητήσει το βούλευμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό και διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα