ΑΘΗΝΑ
04:11
|
25.04.2024

Για πρώτη φορά μετά την περασμένη άνοιξη μια ολόκληρη περιοχή στον νότο της Γερμανίας μπαίνει σε lockdown για δύο εβδομάδες. Πρόκειται για την περιοχή των […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά μετά την περασμένη άνοιξη μια ολόκληρη περιοχή στον νότο της Γερμανίας μπαίνει σε lockdown για δύο εβδομάδες. Πρόκειται για την περιοχή των βαυαρικών Άλπεων Μπέρχτεσγκάντενερ Λαντ, η οποία συνορεύει με την Αυστρία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC οι 105.000 πολίτες του Μπέρχτεσγκάντενερ Λαντ θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για πολύ βασικούς λόγους για τις επόμενες 14 ημέρες.

Προ δύο ημερών ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ είχε προτείνει γενική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως “υψηλού κινδύνου” και προειδοποιούσε ότι “πλησιάζουμε με μεγάλα βήματα σε μια κατάσταση προκαταρκτική ενός lockdown”.

Όπως οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, η Γερμανία καταγραφεί το τελευταίο διάστημα ραγδαία αύξηση των λοιμώξεων της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους η Γερμανία κατέγραψε   6.868 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες με τις συνολικές μολύνσεις να φτάνουν τις 373.167. Το ίδιο διάστημα άλλοι 47 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 9.836, σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα