ΑΘΗΝΑ
16:28
|
02.05.2024

Περισσότεροι από 1.300 κρατούμενοι σωφρονιστικού καταστήματος στο Μπενί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατάφεραν να δραπετεύσουν μετά από επίθεση στην εγκατάσταση.  Ο δήμαρχος της πόλης […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 1.300 κρατούμενοι σωφρονιστικού καταστήματος στο Μπενί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατάφεραν να δραπετεύσουν μετά από επίθεση στην εγκατάσταση. 

Ο δήμαρχος της πόλης Μπενί στο ανατολικό τμήμα της Λ.Δ. του Κονγκό κατηγόρησε την ισλαμιστική μαχητική ομάδα “Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις” (ADF) για την επίθεση στη φυλακή. Υποστήριξε ότι το έκαναν για να απελευθερώσουν τα μέλη τους και διευκρίνισε ότι στη φυλακή απέμειναν μόλις 100 κρατούμενοι.

Δύο τρόφιμοι πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 4:30 π.μ. “Δυστυχώς, οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι ήταν αρκετοί, κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα με ειδικό εξοπλισμό”, δήλωσε ο δήμαρχος Μοντέστε Μπακουαναμάχα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters).“Πιστεύουμε ότι το έκανε αυτό το ADF”.

Η αστυνομία έχει συλλάβει μόνο 14 δραπέτες.

Η ADF ιδρύθηκε το 1986 στη γειτονική Ουγκάντα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μουσουλμάνων. Μετεγκαταστάθηκε στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό όταν τα μέλη της εκδιώχθηκαν από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουγκάντας. Η οργάνωση δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στη φυλακή.

Πριν από ένα χρόνο, ο στρατός ξεκίνησε μια εκστρατεία μεγάλης κλίμακας κατά του ADF. Σε απάντηση, η ομάδα εγκατέλειψε τις βάσεις της, χωρίστηκε σε μικρότερες  ομάδες, και προχώρησε σε αντίποινα εναντίον αμάχων. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα