ΑΘΗΝΑ
06:44
|
04.05.2024
Ο διακεκριμένος νομικός συντάκτης Τζέφρι Τούμπιν απολογήθηκε για το λάθος του. Πίστευε ότι είχε κλείσει την κάμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To περιοδικό New Yorker έθεσε σε αναστολή τη συνεργασία με έναν από τους παλαιότερους συνεργάτες του, τον νομικό συντάκτη Τζέφρι Τούμπιν, ο οποίος – σύμφωνα με καταγγελία που διερευνάται αυτές τις μέρες – αυνανιζόταν κατά τη διάρκεια επαγγελματικής τηλεσυνεδρίασης μέσω Zoom που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτώβρη.

“Έκανα ένα εξευτελιστικά βλακώδες λάθος, πίστευα ότι είχα απενεργοποιήσει την κάμερα”, δήλωσε ο Τούμπιν για το περιστατικό και απολογήθηκε “στη γυναίκα μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους και στους συνεργάτες μου. Νόμιζα ότι είχα κλείσει το βίντεο και ότι κανείς δεν θα μπορούσε να με δει”.

Ο Τούμπιν είναι ένας από τους πιο γνωστούς αθρφογράφους στις ΗΠΑ με εξειδίκευση στα νομικά και δικαστικά θέματα. Εργάζεται στο New Yorker εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ είναι κι ένας από τους βασικούς νομικούς αναλυτές του CNN.

Εκπρόσωπος του περιοδικού δήλωσε ότι ο Τούμπιν είναι σε αναστολή ενώ διερευνάται το ζήτημα. Το CNN ανακοίνωσε ότι ο νομικός αναλυτής ζήτησε άδεια, λόγω προσωπικού θέματος, η οποία του χορηγήθηκε.

Σε email προς τους εργαζομένους, ο εκδότης του New Yorker Ντέιβιντ Ρέμνικ έγραψε: “Όπως πολλοί μπορεί να έχετε διαβάσει σε διάφορα ρεπορτάζ σήμερα, ένας από τους συντάκτες μας, ο Τζεφ Τούμπιν, τέθηκε σε αναστολή έπειτα από ένα συμβάν σε τηλεδιάσκεψη στο Zoom την προηγούμενη εβδομάδα. Να είστε σίγουροι ότι παίρνουμε σοβαρά τέτοια ζητήματα και ότι το εξετάζουμε”.

Στην επίμαχη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους εργαζόμενους στο περιοδικό και παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης WNYC. Δύο από τους συμμετέχοντες κατήγγειλαν ότι σε κάποια φάση είδαν τον Τούμπιν να αυτοϊκανοποιείται.

Με πληροφορίες από The Guardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα