ΑΘΗΝΑ
14:12
|
26.04.2024

Απέδρασε από φυλακές σε προάστιο της Κοπεγχάγης ο εφευρέτης, Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τον βασανισμό και τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απέδρασε από φυλακές σε προάστιο της Κοπεγχάγης ο εφευρέτης, Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τον βασανισμό και τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ μέσα στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του το 2017.

Ο Δανός, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης συνελήφθη μετά τη σύντομη σε διάρκειά απόδρασή του. Ο δραπέτης βρέθηκε κοντά στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η δανέζικη ταμπλόιντ Ekstra Bladet δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της βίντεο με τον Πέτερ Μάντσεν καθισμένο στο γρασίδι με τα χέρια πίσω από την πλάτη και την αστυνομία σε απόσταση. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο καταδικασθείς δολοφόνος γύρω από τη μέση του έφερε κάτι που έμοιαζε με ζώνη.

Στο Twitter η αστυνομία έγραψε: “Συνελήφθη ένας άνδρας μετά από απόπειρα απόδραση. Η περιοχή έχει αποκλειστεί για τις εν εξελίξει έρευνες”. Οι αρχές της Δανίας δεν έδωσαν άλλε λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Το 2017 Η Βαλ είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο του Μάντσεν, “Ναυτίλος” για να του πάρει συνέντευξη για το αμερικανικό περιοδικό Wired, σχετικά με τα σχέδια του πλούσιου Δανού να κατακτήσει τους αιθέρες και τους βυθούς. Το ίδιο βράδυ, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνιση της δημοσιογράφου. Η σορός της βρέθηκε στη θάλασσα, διαμελισμένη.

Η νεκροτομή προβάλλει την εκδοχή του πνιγμού ή του στραγγαλισμού, του οποίου είχαν προηγηθεί σεξουαλικές ωμότητες αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί. Το θύμα έφερε 14 τραύματα μέσα και γύρω από τα γεννητικά όργανα.

Ο ίδιος ο μηχανικός και εφευρέτης είχε ισχυριστεί ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Ο Μάντσεν, ο οποίος άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, ισχυρίστηκε ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα