ΑΘΗΝΑ
04:08
|
18.05.2024

Μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις-«παρατηρητήρια» εγκαταλείπουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί από τη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μέρος της οποίας έχουν καταλάβει και με τις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις-«παρατηρητήρια» εγκαταλείπουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί από τη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μέρος της οποίας έχουν καταλάβει και με τις χερσαίες στρατιωτικές επεμβάσεις των τελευταίων ετών αλλά και με την ανοχή της Ρωσίας, στο πλαίσιο ρωσο-τουρκικών συμφωνιών με αφορμή την «παύση εχθροπραξιών».

Η εξέλιξη που αφορά σε πρώτη φάση το στρατόπεδο Μorek, είχε ανακοινωθεί την Τρίτη από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα για θέματα Μέσης Ανατολής, Middle East Eye με την επισήμανση πως σχεδιάζεται η εκκένωση τεσσάρων παρατηρητήριων-βάσεων. Η είδηση επιβεβαιώνεται σήμερα και από μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι το γεγονός απέφυγαν να σχολιάσουν Τούρκοι αξιωματούχοι, ενώ ήταν «άφαντο» ακόμη και ως είδηση από τις φιλοτουρκικές κυβερνητικές εφημερίδες. Σχετικό ρεπορτάζ υπήρχε βασικά μόνο από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk με την πληροφορία πως η βάση «μεταφέρεται» βορειότερα.

Το συριακό αντικυβερνητικό «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» επιβεβαίωσε την απομάκρυνση των Τούρκων στρατιωτικών από το στρατόπεδο Μόρεκ προσθέτοντας πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η εκκένωση και άλλων τουρκικών «παρατηρητηρίων»-βάσεων στο Ιντλίμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα