ΑΘΗΝΑ
06:22
|
25.04.2024

Ο «πρωτοπόρος» στην αξιοποίηση της τηλεόρασης ως μέσο παραπλάνησης εκατομμυρίων εύπιστων Αμερικανών (και όχι μόνον) με εργαλείο την «ιδιαίτερη επικοινωνία με τα Θεία» και τη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο «πρωτοπόρος» στην αξιοποίηση της τηλεόρασης ως μέσο παραπλάνησης εκατομμυρίων εύπιστων Αμερικανών (και όχι μόνον) με εργαλείο την «ιδιαίτερη επικοινωνία με τα Θεία» και τη δύναμη του ψευδο-προφήτη ξαναχτύπησε! Λίγες βδομάδες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη ο 90χρονος συντηρητικός χριστιανο-τηλε-ευαγγελιστής, Πατ Ρόμπερτσον, πρόσφερε στο αφοσιωμένο ακροατήριό του μία νέα προφητεία:

«Ο Τραμπ θα νικήσει στις εκλογές! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να κάτσετε σπίτι και να μην ψηφίσετε. Σημαίνει πως θα βγείτε έξω και κάνετε οτιδήποτε για να  νικήσει.  Αυτό, θεωρώ, είναι δεδομένο». Θα ακολουθήσουν κοινωνικές ταραχές , μία καταστροφή για τη χώρα, και τουλάχιστον δύο απόπειρες κατά της ζωής του Τραμπ και ένας πόλεμος με το Ισραήλ που θα τερματιστεί από το Θεό. Μετά , ο κόσμος θα ζήσει τουλάχιστον πέντε χρόνια, ή και παραπάνω, ασυνήθιστης ειρήνης προτού ένας αστεροειδής χτυπήσει τη Γη που ίσως φέρει το τέλος! Αυτά είπε,πάνω-κάτω, στο τελευταίο του σώου.

Όμως, ο Πατ Ρόμπερτσον είναι πείσμων. Και αμετανόητος. Αλλά πάνω από όλα, επίδοξος προφήτης. Έστω και αποτυχημένος…

Δεν το έπαθε στα στερνά. Ούτε χρειάστηκε να γίνει 90 ετών για να επιμένει άοκνα σε ατυχείς προφητείες – μαντεψιές πότε για το τέλος του Κόσμου (που ευτυχώς δεν ήρθε ακόμη!) και πότε για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.  

Έχει διανύσει χιλιάδες «μίλια» καριέρας σαν «φωτισμένος», χαρισματικός τηλε-ευαγγελιστής, και συντηρητικός από τους λίγους.

Η αρχή έγινε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’50 όταν από εύελπις αριστούχος της νομικής του Πανεπιστημίου Γέιλ κατέληξε αποτυχημένος υποψήφιος στις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου της Νέας Υόρκης.

Η απογοήτευση, η ανεργία αλλά και η ανάγκη για επιβίωση τον οδήγησαν, εκείνες τις ταραγμένες εποχές, σε “απάτητα” μονοπάτια. Έγινε «αναβαφτισμένος» Χριστιανός και μαχητικός ιεροκήρυκας, αξιοποιώντας όσο λίγοι τη δύναμη της τηλεόρασης για να προβάλουν, με διαβολικό ταλέντο αυτό που εκείνος τουλάχιστον θεωρούσε πως ήταν ο «Λόγος του Θεού».

Ξεκινώντας τη δουλειά αυτή από τη δεκαετία του ’60 την ανήγαγε σε τέχνη «υψηλού επιπέδου» τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την παραπλάνηση των μαζών και την «πλύση εγκεφάλων» εύπιστων Αμερικανών.

Δεν είναι η πρώτη, και πιθανώς, ούτε η τελευταία φορά που ο Πάτερσον θα διαψευστεί τουλάχιστον για ένα μέρος της «προφητείας» του. Άλλωστε, έχει πέσει έξω αναρίθμητες φορές, με πιο αξιομνημόνευτες εκείνες του 1976 που είχε προβλέψει πως το τέλος του κόσμου θα ερχόταν αρχικά το 1982 και μετά στις 29 Απριλίου του 2007 (όπως ανέφερε το 1990 ανερυθρίαστα στο βιβλίο του «Η Νέα Χιλιετία»).

Πριν μερικά χρόνια είχε καλέσει την αμερικανική κυβέρνηση να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ενώ είχε υποστηρίξει πως οι φιλελεύθεροι δικαστές αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική απ’ ό,τι οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα!

Ωστόσο, η μνήμη των Αμερικανών (και όχι μόνον) τηλεθεατών χριστιανο-ταλιμπάν είναι ασθενής.

Ακόμη και εάν διαψευστεί και αυτή η νέα προφητεία του ιδρυτή του «Χριστιανικού Δικτύου» CBN και της «Λέσχης των 700», ένα μέρος του «ποιμνίου» θα έχει οδηγηθεί, μέσω κάλπης, στις αγκαλιές του αλλοπρόσαλλου Αμερικανού προέδρου.

Κοντολογίς, και αυτή τη φορά, η «δουλίτσα» θα έχει γίνει…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα