ΑΘΗΝΑ
07:18
|
04.05.2024

Τουλάχιστον έντεκα γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν έξω από στάδιο του Αφγανιστάν όπου πλήθος κόσμου περίμενε στην ουρά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον έντεκα γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν έξω από στάδιο του Αφγανιστάν όπου πλήθος κόσμου περίμενε στην ουρά για να υποβάλλει αιτήσεις για βίζα από το προξενείο του Πακιστάν.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν. Σύμφωνα μα τοπικό αξιωματούχο “χιλιάδες άνθρωποι” συγκεντρώθηκαν το πρωί για να εξασφαλίσουν μια βίζα. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε σήμερα μετά από μια διακοπή επτά μηνών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


Ο Σοχράμπ Καντέρι, στέλεχος της αυτοδιοίκησης της επαρχίας Νανγκαρχάρ, της οποίας η Τζαλαλάμπαντ είναι η πρωτεύουσα, διευκρίνισε ότι από τους 15 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους οι 11 ήταν γυναίκες. Είπε επίσης ότι τραυματίστηκαν πολλοί ηλικιωμένοι. “Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και κατέληξε σε ποδοπάτημα”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) αξιωματούχος του Τζαλαλαμπάντ.

Ο πρέσβης του Πακιστάν στο Αφγανιστάν, Μανσούρ Αχμάντ Χαν, εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό και δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με τις αφγανικές αρχές για να βελτιωθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων στους πολίτες της χώρας.

Πολλοί Αφγανοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο γειτονικό Πακιστάν είτε για να επισκεφτούν συγγενείς, είτε για ιατρικούς λόγους, για εξεύρεση εργασίας αλλά και για να γλιτώσουν από τη συνεχιζόμενη βία στη χώρα τους.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα