ΑΘΗΝΑ
10:24
|
04.05.2024

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν δύο μουσουλμάνες κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Οι δύο γυναίκες υπέστησαν σοβαρά τραύματα ενώ δύο άλλες γυναίκες ύποπτες για […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν δύο μουσουλμάνες κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Οι δύο γυναίκες υπέστησαν σοβαρά τραύματα ενώ δύο άλλες γυναίκες ύποπτες για την επίθεση με προφανές ρατσιστικό κίνητρο έχουν συλληφθεί από τις αρχές και κατηγορούνται για απόπειρα φόνου.

Τα δύο θύματα, Γαλλίδες αλγερινής καταγωγής, περπατούσαν μαζί με άλλους πέντε ενήλικες και τέσσερα παιδιά όταν τους πλησίασαν δύο σκυλιά χωρίς λουρί. Ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες των ζώων να τα μαζέψουν, αλλά αρνήθηκαν και τους επιτέθηκαν. Η πρώτη δέχθηκε έξι μαχαιριές, μια από τις οποίες της τρύπησε τον ένα πνεύμονα και κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ η δεύτερη υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση τραυμάτων στα χέρια της.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου στο Πεδίο του Άρεως. Ένα απ’ τα θύματα είχε καλυμμένο το πρόσωπο – άγνωστο αν το έκανε για θρησκευτικούς λόγους ή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που σαρώνει και τη Γαλλία. “Είχαμε βγει οικογενειακώς, πέντε ενήλικες και τέσσερα παιδιά για μια βόλτα. Κοντά στον Πύργο του Άιφελ υπάρχει ένα μικρό, κάπως σκοτεινό πάρκο, και κάναμε περίπατο εκεί, όταν ήρθαν δύο σκυλιά προς το μέρος μας. Τα παιδιά φοβήθηκαν κι η εξαδέλφη μου ζήτησε απ’ τις δύο γυναίκες να μαζέψουν ή δυνατόν τα σκυλιά τους, αλλά εκείνες αρνήθηκαν», είπε η 49χρονη Κένζα, ένα από τα δύο θύματα,  στην εφημερίδα Λιμπερασιόν (Liberation).

Ακολούθησε ένας καβγάς, οι δύο ύποπτες άρχισαν να εκστομίζουν ύβρεις, στη συνέχεια τράβηξαν μαχαίρι και επιτέθηκαν στις δύο μουσουλμάνες. “Η μία απ’ δύο έβγαλε μαχαίρι και με μαχαίρωσε στο κρανίο, στην πλάτη και στα πλευρά και μετά και στο χέρι. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στην εξαδέλφη μου”, πρόσθεσε η Κένζα. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τις επιτιθέμενες να φωνάζουν «βρωμο – αράβισσες», «γυρίστε στην πατρίδα σας». Δύο υπάλληλοι κοντινών καταστημάτων επενέβησαν, έπιασαν τη μία από τις επιτιθέμενες και την παρέδωσαν στην αστυνομία, ενώ η δεύτερη συνελήφθη αργότερα.

Το περιστατικό στο Παρίσι σημειώνεται μία εβδομάδα μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας από 18χρονο τσετσενικής καταγωγής. Μια τρομοκρατική ενέργεια που σόκαρε τη γαλλική κοινή γνώμη και έχει προκαλέσει εντάσεις στη γαλλική κοινωνία. Η μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας, η οποία απαρτίζεται από περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, καταγγέλλει αύξηση των ισλαμοφοβικών φαινομένων και εφόδων της αστυνομίας σε τεμένη και μουσουλμανικές οργανώσεις μετά τη δολοφονία του Πατί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα