ΑΘΗΝΑ
10:02
|
19.04.2024
Ο χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής δήλωσε ότι έχει καταστραφεί η ζωή του και κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την τοποθέτηση της εισαγγελέως και την επιμονή της στις “αναστολές για όλους” και τις “ευχαριστίες” της υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, τον λόγο στο δικαστήριο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο καταδικασθείς για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι έχει καταστραφεί η ζωή του για ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχει καμία σχέση, προσθέτοντας πως συντάσσεται με την εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά την εγκληματική οργάνωση.

Σε έντονο ύφος, ο Κασιδιάρης κατήγγειλε παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά, προσκομίζοντας στοιχεία από την αρση απορρήτου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Κατονόμασε, μάλιστα, συγκεκριμένο παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος συνομιλούσε τηλεφωνικά με πρόσωπο το οποίο δύο ημερες πριν τη δολοφονία Φύσσα συνομιλούσε με το Γ. Ρουπακιά:

“Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Είναι ένα κρίσιμο, ένα συνταρακτικό στοιχείο που πρέπει ακόμα και σε αυτή τη φάση του δικαστηρίου να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Υπάρχει λοιπόν ένα νέο στοιχείο και πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν πριν το βράδυ της δολοφονίας. Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβερνησης Σαμαρά, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και πιστώνεται στον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, που είναι ο εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά”. 

“Με ποιους μιλάει αυτός άνθρωπος; Επρεπε το δικαστήριό σας να το έχει ήδη ερευνήσει αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει και τώρα. Δυο μέρες πριν τη δολοφονία, στις 16.9.2013, αυτός ο άνθρωπος μιλάει με πρόσωπο που έχει επικοινωνία με τον καθ’ ομολογίαν δράστη. Και δεν είναι μόνο δύο μέρες πριν από τη δολοφονία, έχει τηλεφωνικές επιικοινωνίες και μηνύματα και πιο πριν. Ως κατηγορούμενος ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση να αποδείξει και την ενοχή αλλα και την αθωότητα των κατηγορουμένων. Αυτή τη στιγμή έχει καταστραφει η ζωή μου κυριολεκτικά για ένα έγκλημα που το έχω καταδικάσει από την πρώτη στιγμή και δεν έχω καμία σχέση”.

“Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση όλων των κατηγορουμέων και ζητώ ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας, που σας έδωσα όλα τα στοιχεία, να έρθει εδώ για να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση με τον άνθρωπο που μετά τη δολοφονία μιλούσε με τον καθ’ ομολογίαν δράστη και να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου”.

Καμπαγιάννης: “Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή”

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής σχολίασε την εμφάνιση και τις καταγγελίες Κασιδιάρη ως “φούσκες” βασισμένες σε στοιχεία ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο. Όπως σημείωσε ο Κ. Καμπαγιάννης, “έχει ήδη προκύψει ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μιλούσε απευθείας και συστηματικά με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο”.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιό του στο Facebook έγραψε τα εξής:

“Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα.

Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης.

Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία”.

Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα