ΑΘΗΝΑ
20:06
|
24.04.2024

Τη δημιουργία στην Αθήνα ενός «μετώπου στήριξης του τουρκικού εθνικισμού» και υπονόμευσης της θέσης της Κύπρου καταγγέλλει ο Έλληνας πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία στην Αθήνα ενός «μετώπου στήριξης του τουρκικού εθνικισμού» και υπονόμευσης της θέσης της Κύπρου καταγγέλλει ο Έλληνας πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Με εκτενή ανάρτησή του , σήμερα, στο λογαριασμό του στο Facebook, ο πρώην αξιωματούχος προειδοποιεί με αποκαλύψεις αλλά και με αποκατάσταση «της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας» μέσω συνέντευξης που έχει προγραμματίσει να δώσει στο κυπριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, ΡΙΚ, στις 29 Οκτωβρίου.

«Η δημιουργία στην Αθήνα και στη Λευκωσία ενός μετώπου στήριξης του τουρκικού εθνικισμού και υπονόμευσης της θέσης της Κύπρου, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με το μέτωπο της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας. Διαφέρουμε με αυτούς τους κύκλους σε ένα θεμελιώδες σημείο: Εγώ πιστεύω αυτά που είδα, είπα και άκουσα ο ίδιος μέσα στην αίθουσα διαπραγμάτευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολούθως προαναγγέλει αποκαλύψεις σχετικά με τα «πραγματικά γεγονότα» που οδήγησαν στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό στο Κρας Μοντανά, αναφέροντας: «Κάποιοι στην Ελλάδα, αρθρογράφοι της διαπλοκής και αριστερών εφημερίδων αντί να δουν τις συνέπειες της τουρκικής κατοχής και το ότι η Τουρκία είναι αυτή που κάνει κουμάντο στο Κυπριακό, προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στην Κύπρο και τις κυβερνήσεις της. Ασφαλώς και οι τελευταίες έκαναν λάθη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα