ΑΘΗΝΑ
17:10
|
20.04.2024

Ο πάπας Φραγκίσκος Α΄ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε επικεφαλής της παπικής έδρας. Η δήλωση με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πάπας Φραγκίσκος Α΄ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε επικεφαλής της παπικής έδρας.

Η δήλωση με την οποία ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δείχνει να “ευλογεί” την ένωση των ομόφυλων ζευγαριών ακούγεται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Francesco”, το οποίο έκανε σήμερα πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. “Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να ανήκουν σε μια οικογένεια. Όλοι είναι παιδιά του Θεού”, λέει ο Αργεντινός Ποντίφικας.

Στο ντοκιμαντέρ ο Φραγκίσκος ο Α΄ μιλά για τα ζητήματα που τον απασχολούν περισσότερο, όπως το περιβάλλον, η φτώχεια, η μετανάστευση, οι φυλετικές και κοινωνικές ανισότητες.

Σύμφωνα με τον Πάπα “αυτό που χρειάζονται τα ομόφυλα ζευγάρια είναι η νομική κατοχύρωση της ένωσής τους. “Αυτό που πρέπει να αποκτήσουμε είναι ένα νομικό πλαίσιο αυτής της ένωσης. Με αυτό τον τρόπο τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι κατοχυρωμένα νομικά”.

Ως αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Άιρες, ο Φραγκίσκος είχε εγκρίνει τα σύμφωνα συμβίωσης ως την εναλλακτική λύση αντί των γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Πάντως, ο Ποντίφικας δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ της ένωσης των ομοφυλόφιλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα