ΑΘΗΝΑ
21:48
|
19.04.2024

Πόσο πιο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η φετινή χρονιά; Πολύ ειδικά για την οικογένεια του Ιταλού αγρότη από τη Σαρδηνία, Κριστιάν Μαλότσι, που είδε τη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πόσο πιο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η φετινή χρονιά; Πολύ ειδικά για την οικογένεια του Ιταλού αγρότη από τη Σαρδηνία, Κριστιάν Μαλότσι, που είδε τη σκύλα του Σπελάτσια, ράτσας λαμπραντόρ, να φέρνει στον κόσμο ένα κουτάβι με πράσινο τρίχωμα. Τουλάχιστον η εύρεση ονόματος για το νεογέννητο κουτάβι δεν ήταν δύσκολη: τον ονόμασαν “Φιστίκι”.

Τα υπόλοιπα αδέλφια του κουταβιού έχουν το ίδιο τρίχωμα με τη μαμά τους. Ο σπάνιος χρωματισμός του “Φιστίκι” πιθανότατα οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση της χρωστικής ουσίας «Biliverdin», ενζύμου που εντοπίζεται στον πλακούντα των σκύλων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC sτην ίδια ουσία οφείλεται και το πράσινο χρώμα που εμφανίζεται καμιά φορά ακόμα και στους μώλωπες των ανθρώπων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το χρώμα του κουταβιού θ’ αρχίσει να ξεθωριάζει, μέχρις ότου να γίνει τελικά μπεζ.

“Ο μικρός Φιστίκι είναι πανέμορφος και μεγαλώνει όπως και τα άλλα αδερφάκια του. Έχει ήδη γίνει η μασκότ της περιοχής” εξηγεί ένας από τους ιδιοκτήτες τους. “Το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας και της τύχης”, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι χρειαζόμαστε και τα δύο πολύ μέχρι να βγει το 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα