ΑΘΗΝΑ
18:25
|
19.04.2024

Η προφυλακισμένη Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος του εκλιπόντος παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, δεν είχε γίνει μάρτυρας “καμίας ακατάλληλης συμπεριφοράς του Αμερικανού χρηματιστή με ανήλικες” σύμφωνα με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προφυλακισμένη Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος του εκλιπόντος παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, δεν είχε γίνει μάρτυρας “καμίας ακατάλληλης συμπεριφοράς του Αμερικανού χρηματιστή με ανήλικες” σύμφωνα με τα πρακτικά κατάθεσής της από το 2016 που ήρθαν τώρα στο φως της δημοσιότητας.

Η κατάθεση της Βρετανίδας κατηγορούμενης και προφυλακισμένης σήμερα για μαστροπεία αφορά στην αγωγή που είχε καταθέσει το 2015 ένα από τα πρώην θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρέ.

Η νομική ομάδα, η οποία εκπροσωπεί την Μάξγουελ, προσπάθησε να κρατήσει “μυστική” την εν λόγω κατάθεση της 58χρονης για τη σεξουαλική της ζωή με τον αυτόχειρα Έπσταϊν. Ωστόσο, το δικαστήριο που ερευνά το δεύτερο κύκλωμα στη Νέα Υόρκη, διαπίστωσε ότι το επιχείρημα της Μάξγουελ κατά της απελευθέρωσής της κατάθεσής της ήταν “άνευ αξίας” .

Η απόφαση ανέφερε: “Το Επαρχιακό Δικαστήριο έκρινε ορθά ότι το υλικό της κατάθεσης είναι δικαστικό έγγραφο στα οποία αποδίδεται το τεκμήριο της δημόσιας πρόσβασης και δεν έκανε κατάχρηση της διακριτικής του ευχέρειας απορρίπτοντας τα ανυπόστατα επιχειρήματα της Γκισλέιν Μάξγουελ ότι τα συμφέροντά της υπερισχύουν του τεκμηρίου πρόσβασης. Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου διατύπωσε και εφάρμοσε το σωστό νομικό πλαίσιο στην εξατομικευμένη αναθεώρηση του υλικού που θα αποσφραγιστεί”.

Η Βρετανίδα θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το 2021 και έχει δηλώσει αθώα. Κατηγορείται για συνέργεια στη διακίνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, αλλά και για ψευδομαρτυρία και ψευδορκία. Σε περίπτωση καταδίκης η Γκισλέιν Μάξγουελ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 35 έτη.

Στην κατάθεσή της η Βρετανίδα αρνείται κατ’ επανάληψη ότι ενεπλάκη στην πρόσληψη ανήλικων κοριτσιών για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές απαιτήσεις του χρηματιστή Έπσταϊν, ο οποίος είχε φιλικές σχέσεις και με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. “Όσο ήμουν στο σπίτι δεν είδα ποτέ, δεν άκουσα ποτέ, ούτε κανείς μου έκανε κάποια αναφορά για ακατάλληλες δραστηριότητες ή ότι κάποιο άτομο βρισκόταν σε κίνδυνο”.   Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρέ έχει καταγγείλει ότι η Μάξγουελ την προσέλαβε για να προσφέρει υπηρεσίες μασάζ στον Έπσταϊν ενώ ήταν ανήλικη και την μετέτρεψαν σε “σκλάβα του σεξ” με τη βοήθεια της Μάξγουελ. Ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε μετά βίας να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου και ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ ήταν εκείνη που την προώθησε στο πριγκιπικό κρεβάτι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα