ΑΘΗΝΑ
04:42
|
27.04.2024

“Αβάσιμες” και “παράλογες” χαρακτηρίζει η κυβέρνηση του Ιράν τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο διευθυντής του τμήματος Εθνικής Ασφάλειας του FBI, Τζον Ράτκλιφ, για παρέμβαση της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Αβάσιμες” και “παράλογες” χαρακτηρίζει η κυβέρνηση του Ιράν τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο διευθυντής του τμήματος Εθνικής Ασφάλειας του FBI, Τζον Ράτκλιφ, για παρέμβαση της Τεχεράνης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Ιράν, επισημαίνει ότι σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον η Τεχεράνη δεν έχει την τάση να εμπλέκεται στις εκλογικές διαδικασίες άλλων κρατών.

Παράλληλα, η ιρανική ηγεσία κάλεσε τον Ελβετό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για “αβάσιμους”  ισχυρισμούς του FBI. “Η κατηγορηματική απόρριψη των επανειλημμένων, αβάσιμων και ψευδών ισχυρισμών Aμερικανών αξιωματούχων διαβιβάσθηκε στον Ελβετό πρεσβευτή … Όπως έχουμε πει και προηγουμένως, για το Ιράν δεν έχει διαφορά ποιoς θα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές”, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ.

Η Ελβετία αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν επειδή η Ουάσινγκτον και η Τεχεράνη δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον Τζον Ράτκλιφ η Ρωσία και το Ιράν έχουν αποκτήσει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους των ΗΠΑ και επιχειρούν να προκαλέσουν αναταραχή στο εκλογικό σώμα.

“Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις απελπισμένες προσπάθειες των ίδιων των Αμερικανών και μάλιστα σε υψηλόβαθμο επίπεδο αξιωματούχων να αμφισβητήσουν από μόνοι τους το αποτέλεσμα των εκλογών τους”, τόνισε ο εκπρόσωπος της αποστολής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα