ΑΘΗΝΑ
13:17
|
25.04.2024

Μήνυμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολίτες για την πορεία της υγειονομικής κρίσης με τον νέο κορονοϊό καθώς παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων σε πολλές […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολίτες για την πορεία της υγειονομικής κρίσης με τον νέο κορονοϊό καθώς παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων σε πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Στην έναρξη της τοποθέτησής του, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και υπογράμμισε πως η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.  “Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα», είπε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε τα δύο νέα έκτακτα μέτρα, μίλησε για ενίσχυση του συστήματος υγείας, αλλά εξήγησε πως το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο και επηρεάζει όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

Σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, ενώ στόχος είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο τέλος ότι “η μάσκα είναι το εμβόλιο, πριν το εμβόλιο”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα