ΑΘΗΝΑ
01:54
|
25.04.2024

Κλήτευση για κατάθεση ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας θα λάβουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι του Facebook και του Twitter, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Τζακ Ντόρσεϊ, για φερόμενη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλήτευση για κατάθεση ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας θα λάβουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι του Facebook και του Twitter, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Τζακ Ντόρσεϊ, για φερόμενη λογοκρισία ενός άρθρου που “έκαιγε” τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του προεδρικού υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.  

Το άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ (New York Post), αφορούσε σε ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) και φωτογραφίες που φέρονται να αντιγράφηκαν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν.

Η πλατφόρμα του Twitter ανέφερε ότι το δημοσίευμα της Post παραβίαζε την πολιτική του περί «χακαρισμένου υλικού», δηλαδή ότι απαγορεύεται η ανάρτηση περιεχομένου που αποκτήθηκε μέσω δικτυοπαραβίασης και περιέχει ιδιωτικές πληροφορίες ή εμπορικά μυστικά ή θέτει ανθρώπους σε κίνδυνο. Ωστόσο, στη συνέχεια άλλαξε στάση.

Το Facebook έλαβε επίσης μέτρα για να περιορίσει τη διάδοση του δημοσιεύματος της ταμπλόιντ νεοϋορκέζικης εφημερίδας.

Το Twitter επέβαλε αντίστοιχους περιορισμούς και στον λογαριασμό της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, γιατί ανήρτησε το ρεπορτάζ της Post.

Οι ενέργειες των δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο τις κατηγόρησε για μεροληψία υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν. Ως εκ τούτου, δώδεκα Ρεπουμπλικανοί μελή της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας ψήφισαν υπέρ της κλήτευσης των δύο στελεχών των πλατφορμών για να καταθέσουν για τη διαχείριση του επίμαχου άρθρου.  

Ο Τζακ Ντόρσεϊ έχει παραδεχθεί ότι η εταιρεία του έκανε λάθος μπλοκάροντας το άρθρο της New York Post. “Στόχος μας είναι να προσπαθούμε να προσθέτουμε το γενικότερο πλαίσιο και τώρα έχουμε δυνατότητες να το κάνουμε αυτό”, ανέφερε ο Ντόρσεϊ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα.

Στο μεταξύ οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Facebook, Google και Twitter έχουν επίσης κλητευθεί για να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας για το ζήτημα της νομοθετικής “ασπίδας” των κολοσσών της τεχνολογίας, συγκεκριμένα την παράγραφο 230 του νόμου για την  Ευπρέπεια των Επικοινωνιών.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και προεδρεύων της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων, Τεντ Κρουζ, σχολίασε σήμερα μέσω του Twitter ότι “οι CEO των τεχνολογικών κολοσσών είναι μεθυσμένοι από την εξουσία και οφείλουν να κληθούν να λογοδοτήσουν”.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα