ΑΘΗΝΑ
23:47
|
08.07.2024
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι "δεν βρέθηκε διπλωματική λύση" για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δραματικούς τόνους και με ένα live video στο Facebook, ο Νικόλ Πασινιάν κάλεσε την Τετάρτη τον λαό της Αρμενίας “να πάρει τα όπλα και να υπερασπιστεί την πατρίδα” και τους δημάρχους της χώρας να οργανώσουν μονάδες εθνοφρουράς στις πόλεις τους, καθώς “δεν βρέθηκε διπλωματική λύση για το Ναγκόρντο Καραμπάχ και ούτε πρόκειται να βρεθεί σύντομα”.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας επανέλαβέ το πολεμικό του κάλεσμα στο Twitter, σημειώνοντας ότι “δεν υπάρχει Αρμενία χωρίς Αρτσάχ”.

Η πολεμική ένταση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ κλιμακώνεται όλο και πιο επικίνδυνα, παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για άμεση κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία. Χθες, οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν για δεύτερη φορά στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (η Ρωσία έχει αναλάβει τη βασική ειρηνευτική πρωτοβουλία με προσωπική παρέμβαση του προέδρου Πούτιν), ενώ αύριο, Παρασκευή 23/10, θα συναντηθούν και με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Εν τω μεταξύ, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί στη Στεπανακέρτ και στην περιφέρεια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζονται, ένα μήνα μετά την αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή, με τα θύματα να μετρώνται ήδη σε εκατοντάδες.

Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 22/10) οι Αζέροι κατηγόρησαν τους Αρμένιους για βαλλιστικές επιθέσεις στην Καμπάλα, το Κουρνταμίρ και τη Σιαζάν, με το Υπουργείο άμυνας της Αρμενίας να διαψεύδει τους βομβαρδισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα