ΑΘΗΝΑ
21:34
|
11.05.2024

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής για τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής για τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για ένα “εκτρωματικό νομοσχέδιο για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις”, κατά τη σημερινή συζήτηση για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας έντονα την απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη σημερινή συζήτηση, κατηγορώντας τον ότι “εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το control room ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας” και ότι “φροντίζει πάντα να αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από τη πλευρά του ουσιαστικά επιχειρήματα”.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε την πρόταση μομφής: “Ανακοινώνω στο σώμα ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν τον νόμο έκτρωμα. Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τούς κλέφτες”.   
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα