ΑΘΗΝΑ
04:35
|
24.04.2024
Νίκη για τον αντιφασιστικό αγώνα. Νίκη για τον Παύλο Φύσσα. Η ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής έλαβε τέλος, με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τίτλοι τέλους στην “κεφαλή” της χρυσής αυγής καθώς το Μεικτό Ορκωτό Εφετείου Αθηνών ανακοίνωσε την απόφασή του λίγο μετά τις 13:15 με βάση την οποία δίνεται αναστολή σε 12 άτομα της οργάνωσης με περιοριστικούς όρους, ενώ η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί βαθιά στη φυλακή.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός, πλην των Ελένης Ζαρούλια, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση και Μιχαήλ Αρβανίτη.

Οι ποινές

  • Νίκος Μιχαλολιάκος – 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Ιωάννης Λαγός – 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
  • Ηλίας Κασιδιάρης – 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Γιώργος Γερμενής – 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Χρήστος Παππάς – 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
  • Ηλίας Παναγιώταρος – 13 έτη κάθειρξη
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος – 10 έτη κάθειρξη

Το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή και τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για “ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση” χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού σε ποινή 6-7 χρόνια κάθειρξη.

Έτσι θα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους οι:

  • Παναγιώτης Ηλιόπουλος,
  • Νίκος Κούζηλος
  • Πολύβιος Ζησιμόπουλος
  • Αντώνης Γρέγος
  • Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Το δρόμο προς τη φυλακή παίρνουν και οι “πυρηνάρχες” Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς.

Ανασταλτικό αποτέλεσμα θα έχουν οι εφέσεις που θα ασκήσουν οι Σκαλκος, Δήμου, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Δασκαλάκης, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Ζαρούλια και Κουκούτσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ορίζοντας εγγύηση είκοσι χιλιάδων ευρώ για τους τελευταίους 5, που υπήρξαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σε λιγότερο από μια ώρα, οι αστυνομικοί θα εντοπίσουν και θα οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών όσα από τα μέλη της Χ.Α πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους.

Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την δίκη της Χρυσής Αυγής, οι πρώτοι ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση άρχισαν και παραδίδονται οικειοθελώς στην αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πριν από λίγα λεπτά παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Λίγο αργότερα, στο Α/Τ Νίκαιας παραδόθηκε και ο πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης. 

Αυτοβούλως παραδόθηκε ο πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής στο ΑΤ Ραφήνας.

“Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοήθαγα τον κόσμο, αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση”, δήλωσε ο Γιώργος Γερμενής στις κάμερες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Στο Α/Τ Νίκαιας παραδόθηκε και ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Ο Γιώργςο Τσακανίκας παραδόθηκε στη Νοτιοανατολική Αττική και ο Μάρκος Ευγενικός παρουσιάστηκε στο Πέραμα. Τέλος ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθη μέσα στο δικαστήριο, καθώς ήταν παρών στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι χρυσαυγίτες, είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν, θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί!

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε. Παρέμεινε στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας και έκλαψε με λυγμούς.

Στο πλευρό της ήταν συγγενείς, δικηγόροι και φίλοι του Παύλου που έπεσαν στην αγκαλιά της μετά τη λήξη της συνεδρίασης. 

Όταν συνήλθε η Μάγδα Φύσσα, εμβληματική φυσιογνωμία της δίκης και του αγώνα κατά της ναζιστικής οργάνωσης δήλωσε: “Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε να ήταν ένας από τους σακατεμένους που εχουν αφήσει, αλλά τουλάχιστον ζουν”.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα δεκάδες πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην Πολιτική Αγωγή και υποδέχτηκαν τη Μάγδα Φύσσα φωνάζοντας: “Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”, “Μέσα οι φασίστες, δολοφόνοι”, “να σαπίσετε στη φυλακη γουρούνια, φασίστες”.

Παραλήρημα Μιχαλολιάκου: “Με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου”

“Με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και από τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της ΧΑ ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη”, είπε ο αμετανόητος Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την ανακοίνωση της απόφασης, έξω από το σπίτι του στην Πεύκη.

Μετά τη δήλωση ο ηγέτης των λύκων ξαναμπήκε στην κατοικία του μη απαντώντας στο ερώτημα των δημοσιογράφων για το εάν θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στην αστυνομία για να συλληφθεί.

Νικήσαμε

“Νικήσαμε” αναφέρει, δικαιωμένος πια, σε ανάρτησή του ο συνηγορος των Αιγύπτιων Ψαράδων, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Νικήσαμε!

Posted by Thanasis Kampagiannis on Thursday, October 22, 2020

Ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής, έκανε λόγο για “ταφόπλακα στην προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού”:

“Η 22α Οκτωβρίου του 2020 είναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δίκη μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό μαζί με το αντιναζιστικό κίνημα έβαλε ταφόπλακα”.

Λύεται η συνεδρίασις

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ρίχνοντας αυλαία στην ιστορική δίκη δεν προέβη σε κανένα άλλο σχόλιο.

Ανακοίνωσε απλά ότι: “Λύεται η συνεδρίασις”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα