ΑΘΗΝΑ
11:18
|
16.05.2021

«Κορονόσημο» τυπωμένο σε χαρτί τουαλέτας εξέδωσαν τα Αυστριακά Ταχυδρομεία σε μία προσπάθεια να εξοπλίσουν τους Αυστριακούς με παραπάνω χιούμορ μέσω ενος…«μετρητή» τήρησης αποστάσεων ασφαλείας λόγω […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κορονόσημο» τυπωμένο σε χαρτί τουαλέτας εξέδωσαν τα Αυστριακά Ταχυδρομεία σε μία προσπάθεια να εξοπλίσουν τους Αυστριακούς με παραπάνω χιούμορ μέσω ενος…«μετρητή» τήρησης αποστάσεων ασφαλείας λόγω πανδημίας.

Το «κορονόσημο», που θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου, κοστίζει 2,75 ευρώ, έχει πλάτος 10 εκατοστά, δηλαδή το 1/10 του ενός μέτρου, της απόστασης που η κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να τηρούν μεταξύ τους. Αυτό το ένα μέτρο συμβολίζεται στις διαφημιστικές εκστρατείες των αρχών από ένα μωρό ελεφαντάκι.

«Αν βάλετε 10 γραμματόσημα το ένα δίπλα στο άλλο, θα έχετε απόσταση ενός μέτρου συνολικά ή το μήκος ενός μωρού ελέφαντα» ανέφερε η ταχυδρομική υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Το γελαστό ελεφαντάκι εικονίζεται επίσης πάνω στο γραμματόσημο. Το πρωτότυπο γραμματόσημο είναι τυπωμένο σε χαρτί υγείας τριών φύλλων, παραπέμποντας στην έλλειψη αυτού του προϊόντος την άνοιξη, όταν οι Αυστριακοί έσπευδαν να κάνουν προμήθειες ενόψει της καραντίνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αυστριακά ταχυδρομεία κάνουν χιούμορ με σοβαρά γεγονότα.

Τον Ιανουάριο, με αφορμή το Brexit, εξέδωσαν γραμματόσημο στο οποίο η αρχική ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, η 29 Μαρτίου 2019, είχε διαγραφεί και αντικατασταθεί από κάτω με την ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2020.

Το «κορονόσημο» θα πωλείται σε τιμή διπλάσια της αναγραφόμενης και τα επιπρόσθετα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα