ΑΘΗΝΑ
06:10
|
24.04.2024

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πως Ελλάδα και Τουρκία ακυρώνουν προγραμματισμένα ναυτικά γυμνάσια στις 28 και 29 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πως Ελλάδα και Τουρκία ακυρώνουν προγραμματισμένα ναυτικά γυμνάσια στις 28 και 29 Οκτώβρη, σε μία κίνηση “αποκλιμάκωσης” της έντασης, η Άγκυρα συνέχισε το “σκωτσέζικο ντους” εκδίδοντας νέα NAVTEX για παράνομες έρευνες κοντά στο Καστελόριζο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, που επέδωσε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας επισημαίνεται πως οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν «κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η ελληνική πλευρά καταδικάζει απερίφραστα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ανέφερε πως «αποδυναμώνουν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ειλικρινή διάλογο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα