ΑΘΗΝΑ
18:58
|
25.04.2024

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε σήμερα ενθουσιωδώς πως το Σουδάν και το Ισραήλ θα προχωρήσουν σύντομα σε σύναψη διπλωματικών σχέσεων, ακολουθώντας το μονοπάτι των […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε σήμερα ενθουσιωδώς πως το Σουδάν και το Ισραήλ θα προχωρήσουν σύντομα σε σύναψη διπλωματικών σχέσεων, ακολουθώντας το μονοπάτι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, επισημαίνεται πως ο πρόεδρος Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο επίσημα για την ανάγκη άρσης του ονόματος του Σουδάν από τη λίστα “χορηγών της κρατικής τρομοκρατίας” με αντάλλαγμα την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 335.000.000 δολαρίων σε Αμερικανούς, συγγενείς των θυμάτων των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα το 1998 στις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Κένυα και Τανζανία.

Ο ενθουσιασμός του Αμερικανού προέδρου εξηγείται από την προσπάθειά του να αποδείξει, ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοέμβρη, πως η πολιτική του στη Μέση Ανατολή αποδίδει προς την κατεύθυνση της “ειρήνης”.

Η εξέλιξη στις σχέσεις Σουδάν-Ισραήλ προκάλεσε ικανοποίηση στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αλλά έντονη δυσαρέσκεια στον Παλαιστίνιο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν και καταδικάζουν την ενέργεια του Σουδάν να εξομαλύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα