ΑΘΗΝΑ
16:28
|
19.04.2024

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καλεί το Φόρεϊν Όφις στο Λονδίνο να “διορθώσει άμεσα τα λάθη του” και να επανεξετάσει την πολιτική της χορήγησης βίζας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καλεί το Φόρεϊν Όφις στο Λονδίνο να “διορθώσει άμεσα τα λάθη του” και να επανεξετάσει την πολιτική της χορήγησης βίζας σε πολίτες του Χονγκ Κονγκ που ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση υπηκοότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ που έχουν βρετανικές βίζες εξωτερικού θα μπορούν να αιτηθούν για τη χορήγηση υπηκοότητας από τον Ιανουάριο του 2021. Το υπουργείο Εξωτερικών στο Πεκίνο δήλωσε σήμερα ότι “επιφυλάσσεται του δικαιώματός του για περαιτέρω αντίδραση” εάν το Λονδίνο δεν αλλάξει στάση.  

Πάντως την Πέμπτη το βρετανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το πλάνο του για χορήγηση υπηκοότητας σε περίπου τρία εκατομμύρια άτομα από την πρώην αποικία του, το Χονγκ Κονγκ.  

Σύμφωνα με το βρετανικό σχέδιο πολίτες του Χονγκ Κονγκ που έχουν βρετανικές βίζες εξωτερικού θα μπορούν να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα μπορούν να σπουδάζουν και να εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση σε κρατικές παροχές, όπως για παράδειγμα τα επιδόματα της κοινωνικής πρόνοιας.

Το Λονδίνο υποστηρίζει ότι δεν θα θέσει ποσοστώσεις για την έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων και σημειώνει ότι μια βίζα διάρκειας πέντε ετών θα κοστίζει 250 λίρες. Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου του 2021.

Η Κίνα εμμένει ότι το σχέδιο των Βρετανών αποτελεί “παραβίαση του διεθνούς δικαίου” και ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Πεκίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα