ΑΘΗΝΑ
23:39
|
18.05.2024

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, στις 25 του μηνός, η ώρα συνεπής στο ραντεβού της, αλλάζει. Συγκεκριμένα, στις 4 π.μ. τα ξημερώματα θα γυρίσουμε τους δείκτες των […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, στις 25 του μηνός, η ώρα συνεπής στο ραντεβού της, αλλάζει. Συγκεκριμένα, στις 4 π.μ. τα ξημερώματα θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω.

Το ζήτημα της ώρας έχει μπερδέψει πολύ κόσμο μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο έχει ταχθεί υπέρ του τερματισμού της πρακτικής από το 2021.  

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει αποφασίσει ότι  η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή, στις 25 του Οκτωβρίου 2021.

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα