ΑΘΗΝΑ
22:14
|
19.04.2024
Κέντρο αποκατάστασης και μεταμοσχεύσεων για τα παιδιά που άφησε ανάπηρα ο πόλεμος, δημιουργεί στη Συρία το Πατριαρχείο Μόσχας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κέντρο αποκατάστασης και μεταμοσχεύσεων για παιδιά δημιουργεί στη Συρία το Πατριαρχείο Μόσχας. Το κέντρο, που θα βοηθήσει στην κατά δύναμιν αποκατάσταση της υγείας των παιδιών που έχουν τραυματιστεί και έμειναν ανάπηρα κατά τη διάρκεια του πολέμου, χρηματοδοτείται 100% από την Ρωσική Εκκλησία, η οποία έχει δραστηριοποιηθεί και ενισχύει παντοιοτρόπως το Πατριαρχείο Αντιοχείας, ώστε να αντιμετωπίσει την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη Συρία, καθ’ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων. Το κέντρο κτίζεται στον ίδιο χώρο που στρατοπεδεύουν οι Ρώσοι στρατιώτες που δραστηριοποιούνται στη Συρία και τις εργασίες επιβλέπει ο ίδιος ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Ιλαρίων, ο οποίος μετέβη χτες στη Συρία, για να επιβλέψει την πρόοδο των εργασιών. 

Οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Συρίας έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, ειδικά στις περιοχές που είχαν καταλάβει οι φονταμεταλιστές ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Ολόκληρα χωριά ξεκληρίστηκαν ενώ είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των τραυματιών και αναπήρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή του Χαλεπιού, μόνον σε έναν μήνα, προ τριετίας, είχαν σφαγιασθεί άνω των 400 χριστιανών από τους Ισλαμιστές, ενώ είναι γνωστή η κατάληψη της μονής της Μααλούλα και η απαγωγή των καλογραιών που κατοικεδρεύουν εκεί, το 2013. Οι τζιχαντιστές είχαν καταστρέψει μέρος της ιστορικής μονής, αφιερωμένης στην Αγία Θέκλα, και η αποκατάσταση και αναπαλαίωση έγινε και πάλι με τη βοήθεια της Ρωσικής Εκκλησίας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα